Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ - Lenti

A Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ Lenti városközpontjában, a Dr. Hetés Ferenc rendelőintézet emeleti szintjén található. A térségben élő fogyatékos személyek számára biztosít nappali ellátást és támogató szolgáltatást. Akadálymentesített, felújított épületben barátságos, szép környezet fogadja a mozgásszervi, érzékszervi, értelmi, autista vagy halmozottan fogyatékos személyeket munkanapokon 07 órától 17 óráig.

Az intézmény felügyeletet, igény szerint napi egyszeri étkezést biztosít, lehetőséget nyújt a személyi higiénés szükségletek kielégítésére. Állandó foglakozások: mozgásterápia, gyógypedagógiai fejlesztés, lovasterápia, hidroterápia, zene – és művészetterápia, kézműves és irodalmi foglalkozások, háztartásvezetési gyakorlat.

A támogató szolgáltatás célja a fogyatékos emberek teljes jogú és egyenértékű társadalmi részvételének biztosítása, függetlenül a fogyatékosságuk típusától. Segítséget nyújt az önálló életvitel megkönnyítésében A fogyatékos személyeknek és családtagjaiknak saját lakóhelyükön, lakókörnyezetükben nyújtott szociális alapellátás, személyi segítő, szállító szolgáltatás nyújtásával, információs és tanácsadó szolgálattal. A támogató szolgálat igénybe vehető munkanapokon 8 és 16 óra között, előzetes egyeztetés esetén munkaidőn kívül és hétvégén is.

Intézményi adatok

Név: Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ - Lenti

Cím: 8960 Lenti, Kossuth L. u. 10 .

Tel. / fax: (92)-351-181

E-mail: lentitsz@szoc.koszisz.hu

Web: www.fonilenti.hu

Adószám: 18214181-1-20

Ágazati azonosító: S0283003

Bankszámlaszám: OTP Bank 11703006-20077569

vissza