Kolping Támogató Szolgálat - Siklós

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet ( KOSZISZ) 2005 – ben hozta létre a Kolping Támogató Szolgálat – Siklós és Kistérsége néven működő szociális alapszolgáltatást nyújtó intézményt. A szolgálat Siklós Város központi részén, a Városi Könyvtár – és Ismeretközpont közvetlen szomszédságában található. Irodánk a kétszintes szolgáltatóház alsó részén kapott helyet - a könnyebb megközelíthetőség miatt, - a Család – és Gyermekjóléti Központ mellett.

Szolgálatunk a felmerült igények révén jött létre. A szolgáltatás megszervezésével segítséget nyújtunk fogyatékos és sérült személyek részére saját lakókörnyezetükben, támogatni és bátorítani kívánjuk őket abban, hogy lehetőségeikhez mérten önálló és független életet élhessenek.

A segítő munka csak őszinte odaadással, tisztelettel, elesett embertársaink iránti szeretettel valósulhat meg. Ezen szellemiségben állunk rendelkezésre a következő szolgáltatásokkal:

- szállító szolgálat,

- személyi segítés,

- információnyújtás, tanácsadás, ügyintézés

- speciális, kiegészítő szolgáltatások

Kolping intézményként küldetésünknek érezzük a fogyatékkal élő emberek megkeresését, megszólítását és támogatását. Kiemelt célunk a lakosság körében az elfogadó, befogadó attitüd, a segítségnyújtás képességének erősítése, ezáltal is elősegítve a speciális bánásmódot igénylő sérült emberek társadalmi esélyegyenlőségét. Ennek megerősítéseként 2015. év nyarán csatlakoztunk Siklós Város Önkormányzata által kezdeményezett Esélyteremtő programhoz.

Intézményi adatok

Név: Kolping Támogató Szolgálat - Siklós

Cím: 7800 Siklós, Köztársaság tér 8. .

Tel. / fax: 06-20-801-34-79

E-mail: siklostsz@szoc.koszisz.hu

Web:

Adószám: 18327018-1-02

Ágazati azonosító: S0217536

Bankszámlaszám: OTP Bank 11703006-20074195

vissza