A Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ alapszolgáltatásainak fejlesztése Lenti kistérségében

TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00003

Projektadatok

Kedvezményezett: Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet
Projekt címe: „A Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ alapszolgáltatásainak fejlesztése Lenti kistérségében”
A pályázat azonosító száma: TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00003
A megítélt támogatás: 20 494 709 Ft.
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósult befejezés: 2018. június 30.

Rövid összefoglaló a projektrôl

A megvalósult fejlesztés a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ (Lenti székhely) alapszolgáltatásait érinti, melynek átfogó célja Lenti és Letenye térségében élő fogyatékosok számára a szociálisszolgáltatások minőségi fejlesztése. A beruházás a szolgáltatási forma tartalmi bővülését, a jelenlegi foglalkozások szakmai színvonalának emelését biztosítja, közvetve elősegíti az érintett személyek családjai számára a nyugodt napközbeni munkavégzést.

Közvetlen célunk volt a támogató szolgálat és a fogyatékosok nappali ellátását biztosító intézmény eszközállományának megújítása és fejlesztése a célcsoport igényeire alapozva. A támogató szolgáltatás eszközfejlesztésének kiemelt célja volt a fogyatékos személyek számára a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, új, átalakított gépjármű beszerzésével. A nappali ellátás fejlesztésének célja volt, hogy a felügyeletre szoruló fogyatékos, illetve autista személyek részére a napközbeni tartózkodás keretében aktív elfoglaltságot, állapotuknak megfelelő fejlesztő, állapotfenntartó tevékenységeket szervezzenek.

A fejlesztési célok egymásra épültek, ahogyan a két szolgáltatási típus is összekapcsolódik az intézményegységen belül.

A fejlesztés helyszíne:8960. Lenti, Kossuth u. 10. A projekt megvalósítása hozzájárult Lenti, Letenye kistérsége fogyatékosok számára nyújtott szociális alapellátásának minőségi fejlesztéséhez, a terület fogyatékossággal érintett személyeinek és családjaik életminőségének javulásához.

"Tevékenységünk minden percében látnunk kell a jövöt és a célt is, különben minden igyekezetünk értelmetlen és hiábavaló marad."

- Adolph Kolping -