Tájékoztató közlemény

KEHOP-5.2.3-16-2016-00028

Projektadatok

Kedvezményezett: Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet
Projekt címe: “Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével”
A pályázat azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00028
A megítélt támogatás: 180 000 000 Ft.
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósult befejezés:

Rövid összefoglaló a projektrôl

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet az ALD Consulting Kft. segítségével pályázatot nyújtott be a KEHOP-5.2.3 “Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című konstrukcióra, mely 2016. december hónapban támogatást nyert. A projektnek két megvalósítási helyszíne lesz, az egyik a Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (8105 Pétfürdő), a másik a Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola Jászladányi Tagintézménye (5055 Jászladány).

A megítélt támogatásból megvalósul majd a jászladányi iskolaépület energetikai felújítása, azaz hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet cseréje, a fűtési rendszer átalakítása és az ezekhez kapcsolódó vakolatok, burkolatok javítása, helyreállítása; valamint a pétfürdői intézmény energetikai felújítása, azaz hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet cseréje és az ezekhez kapcsolódó vakolatok, burkolatok javítása, helyreállítása, valamint napelemes rendszer kiépítése.

A KOSZISZ fenntartásában lévő épületek jelentős részének műszaki, hőtechnikai állapota elavult, ennek következtében jelentős energiamegtakarítási potenciál rejlik az épületek energetikai korszerűsítésében, így a fejlesztésnek köszönhetően az épületek működtetése költséghatékonnyá válik, ezáltal biztosítva a hosszú távú fenntarthatóságot.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

"Tevékenységünk minden percében látnunk kell a jövöt és a célt is, különben minden igyekezetünk értelmetlen és hiábavaló marad."

- Adolph Kolping -