„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2023.03.07.

Michael Wallace Banach Magyarország apostoli nunciusa volt Pócspetri vendége

Michael Wallace Banach Magyarország apostoli nunciusa volt Pócspetri vendége a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, február 25-én.

A pápai követ szentmisét mutatott be a Szent Kereszt Felmagasztalása-templomban, megáldotta a templomban elhelyezett Magyarország első Szent Janka (Gianna) Beretta Molla tiszteletére készült ruhaereklyés mellékoltárt és a templomkertben található Golgotai szoborcsoport további öt állomását. Az esemény végén koszorúzással is megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól.

A KOSZISZ részéről koszorút helyezett el Balogh Béla a helyi KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója, valamint Hajdú Attila a KOSZISZ gazdasági igazgatója.

Michael Wallace Banach apostoli nunciust Palánki Ferenc megyéspüspök és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár fogadta.

Jelen volt még többek között Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök a görögkatolikus egyház részéről, valamint más egyházi és közjogi méltóságok.

Helyszín: Pócspetri

Michael Wallace Banach Magyarország apostoli nunciusa volt Pócspetri vendége