„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.01.25.

Kolping Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálat – 2023-as programok

A Kolping Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálat a 2023-as évre olyan programsorozatot tervezett, amelyek célja az idősek és demens személyek nappali ellátásában a tagok életének színesebbé tétele, a falvak közösségeinek bevonása, szakmai ismeretterjesztés és a generációk kapcsolódása.

Szerveztünk a garai, csátaljai és vaskúti telephelyeken:

  1. Egészségnapot
  2. Szűrővizsgálatok, előadások és finom falatok várták a nyugdíjas korosztályt. A rendezvény jó hangulatú és hasznos volt minden pillanata.
  3. Nyílt és sport napot
  • rendezvényünkkel az volt a célunk, hogy kimozduljanak klubtagjainak és jókat beszélgessenek, nevessenek. Meg akartuk megmutatni, hogy nyitottak vagyunk és bárki számára „megoldás” lehet a KOLPING az időskori nehézségekben.
  • A kortalan jókedv jegyében zajlottak a rendezvények és a pedagógusok is az elképzelés mellé álltak, mely szerint hozzuk össze a generációkat, tegyünk sétával az egészségünkèrt és nem utolsó sorban tegyük szimpatikussá és elérhetővé a szociális szolgáltatásainkat. Azzal, hogy intézményünk nyit kifelé, azt várjuk, hogy többen kedvet kapnak részt venni a KOLPING klub életében és ilyen eseményeken arcot, személyt kapcsolhat a szolgáltatáshoz, hogy mikor szüksége lesz a segítségre, tudjon és merjen hozzánk fordulni.
  • Szakmai  napot:
  • Dr Egervári Ágnes előadást tartott „Emlèkkereső” címmel, amely során a demencia témakörét járta körbe megszólítva az idősödő korosztályt, a szakmában dolgozókat, hozzátartozókat.

  Intézményi közösségünk ápolására két programot szerveztünk:

  1. KOLPING Estet rendezünk minden év őszén, hogy tagok, támogatók, hozzátartozók, kollégák terített asztal mellett, együtt töltsenek néhány kötetlen, szórakoztató órát.
  2. Évente teremtünk alkalmat arra az intézményben, hogy a különböző telephelyeken dolgozó kollégák együtt lehessenek egy közös program keretében. Friss levegő, séta a Gemencben, beszélgetés és egy kis csapatépítő játék segítette a kizökkenést a mindennapi mókuskerékből.
Kolping Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálat – 2023-as programok