„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.02.01.

Kolping Támogató Szolgálat Sárvár – 2023-as program

Intézményünk a Kolping Támogató Szolgálat – Sárvár és Kistérsége 2023. évben saját költségen biztosította az ellátásban lévő fogyatékkal élő személyek számra a lovasterápiás foglalkozáson való részvételt, amely magába foglalta a helyszínre történő szállítást, valamint a résztvevők felügyeletét is. A programban összesen 20 fő fogyatékkal élő, tartósan sérült gyermek vett részt. A foglalkozásokat egy több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkező lovasterapeuta szakember, Topár Zsolt, a Magyar Fogyatékosok Lovas Sportszövetsége Egyesület elnöke tartotta a Somló-hegy lábánál fekvő kis faluban Kertán, ahol működteti lovardáját. A terápiás lovaglás során jelentős fizikai-, pszichológiai-, szociális hatások érik a lovast. A terápia hatása érződik a nevelés-oktatás területén, fejlődnek a gyermek képességei.

A gyerekek többsége önállóan végezte a feladatokat. Résztvevők kommunikációja javult. A szabadidő hasznos eltöltése mellett a sikerélményekről is beszámolhatunk.  Összességében elmondható, hogy a foglalkozások alatt mindenki jól érezte magát. A lovardában együtt töltött idő még jobban összekovácsolta a jelenlévőket.

Kolping Támogató Szolgálat Sárvár – 2023-as program