„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.05.31.

Pétfürdő: Sokadik alkalommal az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

2024. május 24-én iskolánkból 11 diák részt vett Budapesten a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. Kovács Napsugár (9.e), Csík Boglárka, Lendvai Kálmán (9.b), Ivánfi Bence (9.c), Mezei Bettina Anikó (9.d), Ádám Miranda, Varga Anita,(10.b), Gál Zalán Péter, Csonnó Nikoletta, Farkas Cintia (10.c), Fülöp Fatima Fanni (Műhelyiskola) Gáspár Marianna tanárnővel utaztak el a rendezvényre, amelynek az Újpesti Rendezvénytér adott helyszínt.

Ugyanitt tartották a Nagy Diák Tesztek középdöntőit és döntőit is. A Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjének középdöntőjébe diákjaink közül Mezei Bettina Anikó sütőipari és gyorspékségi munkás, 9. osztályos tanuló jutott be.

Az egész napos szakmai és kulturális programon a diákok találkozhattak a média kiváló képviselőivel, kérdéseket tehettek fel, interjúkat készíthettek.

A rendezvényen népszerű vloggerek, bloggerek, színészek, művészek, sportolók (Dominik Zsolt, Rácz Gergő, Szecso, Szabó Gabriella, Arlóy Zsófia) is megjelentek, és a fiatalok kérdéseire válaszoltak.

A sportprogramokon és a bűnmegelőzési és balesetmegelőzési, és egyéb játékokban is részt vettek. Többek között az ORFK–OBB, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Richter Gedeon, a MathiasCorvinus Collegium Kárpát-Medencei Tehetséggondozó Intézmény, a Nemzeti Tehetségközpont,Ringier Sportmédia Hungária Kft standokhoz látogattak el.

Az NMHH standjánál podcast-műhely is üzemelt, ahol egész nap lehetett podcastokat készíteni a vendégekkel. Az egyetemek is várták az érdeklődőket játékkal, információkkal, ajándékokkal.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kínálata különösen érdekes volt, diákjaink a tájépítészettel ismerkedtek, makettet építettek, valamint az egyetem által kutatott élelmiszereket kóstolhatták meg, pl. tökmagolaj, csokoládéfajták, pörkölt kakaóbab, stb.

A rendezvényen kiemelt téma volt a természettudomány. A Csodák Palotája szervezésében fiatal tudósok beszéltek pályájukról, a biológia, az orvostudomány, a gyógyszerészet a vegyészet világáról.

Pétfürdő: Sokadik alkalommal az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon