„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.06.17.

Varga Kálmánné, Igazgató Asszony – Kolping díjat kapott

A Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző és Szakiskola 1993 szeptemberétől a vezetése alatt áll.

Szakmai életútja mindvégig a segítőkészséget, pedagógiát, a szociális megsegítést, az emberekkel törődést mutatja. Olyan pedagógus ő, aki végtelen szeretetével, kedvességével, a szépre, jóra való törekvésével csodákra képes az emberekkel. Adolph Kolping négy alapelve szerint él, azaz jó szakember, jó családanya, jó hazafi és jó keresztény.

Munkáját nagy szakmai felkészültség, alaposság, lelkiismeretesség jellemzi.

A közel 30 éve működő intézmény óriási fejlődésen ment keresztül irányítása alatt. Jelentős szerepet játszott abban, hogy a régi épületből a kezdeti 14 fős diáklétszám után, az eltelt évek alatt új épületbe költözhetett az iskola immár 158 fővel.

Emberi értékekből a legjavát, erkölcsi elvet közvetít, oktat, nevel a személyiségével. Egy példakép mindannyiunknak.  Célul tűzte ki, hogy felvállalja a hátrányos helyzetű fiatalok oktatását, nevelését, akármilyen lelki sérülések, veleszületett rendellenességek, anyagi gondok, bárminemű nehézségek ellenére is. Felvállalta, hogy ezek a tanulók lehetőséget kapjanak a tanulásra, felzárkózásra, szakmai végzettség megszerzésére, közösségbe való beilleszkedésre.

Munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, gyermek- és szakmaszeretet, következetesség, igényesség, pontosság, közösségért való felelősség.

Fejlett empatikus készségének, toleranciájának és érzelmi intelligenciájának köszönhetően – melyek felelősséggel, igazságérzettel párosulnak – mindig a tanulók, a gyermekek érdekeit tartja a legfontosabbnak.

Az idők nehézségeivel harcolva mindig tudta mit kell tennie. A közelében mindenki érzi a családias törődést, melegség árasztja el annak a szívét, akivel csak beszél. Mindig fáradhatatlanul dolgozott céljaiért, azokért az eredményekért, amiket ma el is ért. Kollégái nemcsak a vezetőt látják benne, hanem a törődést is érzik. Az ő ajtaja nyitva áll mindenki előtt. Személyes odafigyelést kapunk tőle, mindig van hozzánk egy jó szava.

Munkatársaival szemben segítőkész, őszinte, nyílt.

Tanítványaival kialakított kapcsolata közvetlen, a gyerekek szeretik, bizalommal fordulnak hozzá.

Munkáját megköszönve, szívből gratulál minden munkatársa a díjhoz!

Varga Kálmánné, Igazgató Asszony – Kolping díjat kapott