„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.04.16.

BUDAPEST, ART BRUT GALÉRIA

A kiállítás március 6-tól április 26-ig az FMGESZI Dr. Leel-Őssy Lóránt Otthonának, továbbá a Boldog Gellért Szakkórház Művészetterápiás Műhelyének, valamint a Moravcsik Alapítvány pszichiátriai ellátottjainak alkotásait mutatja be. A „Virágom virágom” címet kapta a tárlat, ezzel is érzékeltetve a tavasz pezsdítő színkavalkádját, az érzékek vibráló játékát. Itt a festményeken kívül virágos fotókban, és hajtogatott technikával készült 3D-s alkotásokban is gyönyörködhettünk.

Nagy örömünkre szolgált, hogy találkozhattunk a Dr. Leel-Őssy Lóránt Otthonának pár lakójával, valamint az intézmény mentálhigiénés csoportvezetőjével Göllerné Palásti Marianna személyében. Miután elmesélték, melyik alkotás kihez köthető, és hogyan jött létre ez a felemelő bemutató, tovább gondolva lehetőségeinket, arra jutottunk, mindenképp szeretnénk a közeljövőben együtt gondolkozni, tervezni programokat, akár egy közös kiállítás keretén belül is.

Köszönjük a meghívást, kedves fogadtatást, és jól eső érzés volt látni, hogy mennyire nyitottak, érdeklődőek ellátottaink egy ilyen programon, amivel kicsit kiszakadhatnak hétköznapjaikból, és ők is érezhetik, milyen hatással van egy alkotás lelkünkre, akár készítői vagyunk, vagy csak szemlélői egy-egy műalkotásnak.

BUDAPEST, ART BRUT GALÉRIA