„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.04.29.

Fenntarthatósági témahét Pétfürdőn

Minden évben a Föld napjának hetében a tanév rendjéhez igazodva iskolánkban is kiemelten foglalkozunk a fenntarthatóság témakörével. Az idén a levegő és élővilága, szabadidő, körforgásos gazdaság, hulladék és tudatos fogyasztás került a középpontba, melyet a tanórai és gyakorlati foglalkozásokba igyekeztünk a tanulók számára elhelyezni, kiemelve a közvetlen környezetünkre és a választott szakmákra vonatkozóan.

A hét bevezetéseként egy plakátot készítettünk, melyen a 2024-es és fajait és azoknak sokszínűségét mutattuk be, a különböző növényektől kezdve a gombákon, kőzeteken át, az emlősökig.

Az asztalos tanműhelyben az Asztalos segéd tanulók a természetben található alapanyagok (nád, toboz, ágak, különböző termések) felhasználásával rovarhoteleket készítettek, melyeket a kollégium és az iskola területén helyezünk el a beporzásban segítő rovarok számára.

A kollégistákkal kirándulni mentünk Pannonhalmára, ahol megtekintettük a főapátságot, a környezetét, benne az idén 800 éves bazilikával. Gyönyörködhettünk a szépen felújított templombelsőben, a múzeum és a könyvtár kincseiben. Bár a kirándulókat az időjárás nem fogadta kegyeibe, és megázva bár, de törve nem, bebarangolták a Szent Márton hegyet.

A hét zárásaként az oktatói testület tagjai a környezetünket szépítették meg.

Az épület ablakaiba muskátli és petúnia került, így varázsolva szebbé, otthonosabbá iskolánkat!

Fenntarthatósági témahét Pétfürdőn