„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2023.04.04.

Készülve a pápalátogatásra: Konferencia a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonában

Ferenc pápa magánlátogatására készülve, március 28-án ünnepi konferenciával mutatkozott be és tisztelgett névadója előtt a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Katolikus Óvodája, Általános Iskolája és Gyermekotthona. A rendezvény fővédnöke Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, védnöke Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke volt.

Ferenc pápa magyarországi látogatása során a program szerint felkeresi a budapesti Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Katolikus Szociális Intézményét is, ahol április 29-én, szombaton tesz majd magánlátogatást.

Az otthonban a gyermekek és fiatalok már nagyon várják őt, most pedig, készülve a Szentatya fogadására, konferencián mutatkozott be az intézmény, tisztelegve a Szent II. János Pál pápa által éppen 20 évvel ezelőtt (2003. március 23-án) boldoggá avatott névadó előtt is.

Az eseményről a Magyar Kurír készített tudósítást, mely ITT olvasható.

Forrás: ferenc2023.hu

Készülve a pápalátogatásra: Konferencia a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonában