„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.05.16.

Kiscsoportos kirándulás hármas gondozási egység

Minden évben szervezünk – lehetőség szerint több alkalommal- kirándulást ellátottaink nagy örömére. Az idén a Velencei-tó környékét céloztuk meg. Első állomásunk a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum. A séta elején a Tájmúzeumhoz érve, betekintést nyerhettünk a Velencei-hegység növény és állatvilágába interaktív formában, valamint a helyi halászok életét is megtekinthettük. Tovább haladva számos állattal találkoztunk a nagy meleg ellenére. A legkedvesebbek voltak a gímszarvas, dámszarvas, lámák, őzek, emuk, pulykák, pávák. A vadaspark alsó részén egy kicsinyke tó terül el, ami mellett kellemes pihenést biztosító árnyékos területek vártak minket, itt megebédeltünk. Innen visszafelé vettük az irányt, a bejáratnál kedves búcsúztatásban volt részünk, mindenki kapott ajándékba egy természetújságot. Buszra szállva tovább haladtunk Dinnyésre, ahol betértünk a dinnyési Várpark és Skanzenbe. Itt található a világon egyedülálló, anyag hűen megépített vármakett park, amivel készítője többször is bekerült a Guinness világrekorderek közé.  A skanzenben egy Árpád-kori település elevenedik meg előttünk. A fatemplomnál megkongattuk a harangot, a nemez készítő háznál rackajuhok pihentek az árnyékban.

A megígért lángosozás sem maradhatott el a program végén a kápolnásnyéki Gajdos Tanya büfénél zárásként. Mindenki kellemesen elfáradva, és élményekkel gazdagodva tért vissza. Utazásunkat a Jövőt Nekik Is Alapítvány biztosította, a „Szerencsés busz” által.

Kiscsoportos kirándulás hármas gondozási egység