„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.06.24.

Kolping Kávézó és betegszállító autó átadása

Fogyatékos és pszichiátriai betegek nappali ellátásában részt vevők kínálnak fel süteményt és kávét Lentiben a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet által működtetett kávézóban. A Kávézó és közösségi tér célja, hogy integratív szemlélettel hívja fel a figyelmet azokra az embertársainkra, akik valamiben mások, ezzel együtt a közös gondolkodást, a jelenlétet és az egymás felé való nyitottságot jelképezi.

A kávézót 2024. június 19-én ünnepi megnyitó keretében adta át Inotay György, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) főigazgatója, Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, Vígh László országgyűlési képviselő, továbbá Horváth László, Lenti város polgármestere és a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ vezetője, Pozonec-Csoma Veronika.

A kávézó megnyitóján a Fenntartó útjára indította a Támogató és Foglalkoztató Központ által koordinált Opel Movano gépjárművet, amely fekvőbeteg és kerekesszékes betegek szállítására egyaránt alkalmas. A KOSZISZ a professzionális ellátás megvalósítása érdekében vásárolta meg az autót, amely a Lentiben és környékén található Kolping-intézmények ellátottjainak gondozási kényelmét is szolgálja.

Az ünnepséget kulturális műsor keretezte, amelyen a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ ellátottjai, valamint a Móricz Zsigmond EGYMI tanulói, Orsós Bence és Bánfai Gergő tehetséges előadása is színesített.

Kolping Kávézó és betegszállító autó átadása