„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2022.11.03.

KOSZISZ 15 – Ft. Christoph Huber köszöntője

KÖSZÖNTŐ

Ft. Christoph Huber

A Nemzetközi Kolping Szövetség főprézese

Kedves Magyar Kolpingos Testvéreim!

Szeretettel gratulálok a 15. évfordulótokhoz, és ugyanilyen őszinte szeretettel mondok köszönetet azért az elkötelezettségért, amelyet az elmúlt 15 évben a KOSZISZ által fenntartott intézmények és valamennyi rátok bízott ember iránt tanúsítottatok. Köszönet illeti mindazokat, akik főállásban dolgoznak a Magyar Kolping Szövetségben és akik önként járultak hozzá a segítségre szoruló emberek boldogulásához.

Kolpingos testvérekként az „egyetlen világunkban” igyekszünk időszerűen megélni Adolph Kolping elképzeléseit és vízióit. Ez egyben azt is jelenti, hogy tetteinkkel példát mutatunk, magunkat a tetteinkkel méretjük meg, és tudatosan hangsúlyozzuk, hogy szavaink egyeznek tetteinkkel. A Kolping Szövetség – szintén Adolph Kolping elképzeléseihez hűen – a katolikus egyház részének tekinti magát, és igazodik Jézus Krisztus örömhíréhez. Ennek megfelelően senkinek sincs joga mások kárára élni. Mindenki helyet kapott az emberiség asztalánál, ahol mindenkit ugyanolyan jogok illetnek meg!

Adolph Kolping a tett és a szó embere volt. Nem állt meg csupán az életkörülmények elemzésénél vagy a rossz feltételek miatti panaszkodásnál. Számára a részvétel, a közös munka és a felelősségvállalás volt az alapvető attitűd, amelynek a kolpingos közösséget ma is formálnia kell.

Ugyanezt emelte ki már többször Ferenc pápa is: az emberekre, különösen a rászorulókra kell összpontosítani!

Ennek tudatában kívánok minden jót, sikereket és Isten áldását a magyarországi Kolping Szövetség, a KOSZISZ, valamint minden magyar Kolping-család és -intézmény számára, illetve minden egyes Kolping-testvér számára!

Treu Kolping!

<strong>KOSZISZ 15 – Ft. Christoph Huber köszöntője</strong>