„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.05.23.

Országos Mezőgazdasági Gépésztechnikus versenyen sikeresen szerepeltek a Kolping Nagyváthy diákjai

2024.05.16-17.-én Jánoshalmán került megrendezésre a XXXIV. Szabó Gusztáv emlékverseny, a 11. évfolyamos mezőgazdasági gépésztechnikus képzésben tanulók számára. 15 intézménnyel együtt vett részt a megmérettetésen a csurgói Kolping Nagyváthy Technikum, ahol a gyakorlati versenynap végén, a harmadik helyről várhatták a folytatást. A második napon megrendezésre került elméleti fordulót követően, rendkívül szoros versenyben  a csapatunk az összesített országos ötödik helyet szerezte meg. A versenyt a rendező, jánoshalmai iskola nyerte.

A csurgói Kolping Nagyváthy János Technikum, Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium csapatának tagjai Danauf Ferenc, Ősz Kristóf, Szabó Gergő 11. E osztályos tanulók voltak.

Felkészítő oktatók: László Tünde, Steindl Gábor, Tóth Zoltán, Kozics István, Kovács Gábor, Bencze László.

Büszkék vagyunk, hogy tanulóink országos szinten gyakorlati és elméleti tudásukat tekintve tisztességesen helyt álltak, ezzel is bizonyítva, hogy jó szakEMBEREK kerülhetnek ki a Kolping iskolából!

Országos Mezőgazdasági Gépésztechnikus versenyen sikeresen szerepeltek a Kolping Nagyváthy diákjai