„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.06.18.

Pedagógusnap Pétfürdőn

A KOSZISZ az iskoláiban dolgozó munkatársak köszöntésére szervezte meg idén először az Oktatás Napját. 

A jeles eseménynek a Pétfürdői Kolping Katolikus Szakképző Iskola, Szakiskola, Általános Iskola és Kollégium adott helyet. A színvonalas eseményen az intézmény volt igazgatónőjének ültettek együtt emlékfát az iskola oktatói, a KOSZISZ iskoláinak igazgatói valamint a Fenntartó dolgozói. Ezt követően a Fenntartó műsort adott, mely során több gyermek is megcsillogtatta tehetségét, 2 versmondó lány (Barna Vanda és Lakatos Anna) egészen Újfehértóról, rendszerünk egyetlen gimnáziumából érkezett, hogy köszöntse az ünnepelteket. Hozzájuk csatlakoztak a pétfürdői iskola diákjai ( Ivánfy Bence, Sándor Szilvia és Jónás Annamária) és oktatói, hogy hangjukkal tovább emeljék a Nap fényét. Az esemény zárásaként az igazgatók, valamint Inotay György főigazgató úr, a hagyományokhoz híven kitüntetéseket adott át. Szent Gellért díjban részesültek dr. Helfenbeinné Janicsák Mária Terézia, a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola, Gimnázium, Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa valamint Glaser István, a KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, Tündérkert Óvoda és Bölcsőde pedagógusa.  A fenntartó egy új kitüntetést is alapított – a Kolping Oktatásért Díjat, melyet a köznevelés és a szakképzés területén is kiosztott az arra legérdemesebbeknek. A köznevelésben Gyócsi Gabriella, míg szakképzésben Kisné Madács Ilona vehette át az elismerést.

Idén a Kolping Díjat Varga Kálmánné a Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Szakiskola igazgatónője valamint Ballai Ottó a KOSZISZ volt oktatási igazgatója kapta meg. 

Ezúton is gratulálunk a díjazottoknak!

Pedagógusnap Pétfürdőn