„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Hírek

2024.04.16.

Társadalomismereti versenyen – Pétfürdő

Társadalomismereti versenyen a Pétfürdői Kolping Katolkius Szakképző Iskola, Szakiskola, Általános Iskola és Kollégiumban

Iskolánk a 2023-2024-es tanévben 3 fős csapattal vett részt a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület által meghirdetett „Magyarország az én hazám” elnevezésű honismereti versenyen, amelynek témája ebben a tanévben a Dunántúl települései, látnivalói, kirándulóhelyei, természeti és művészeti értékei voltak. Igen nagy volt az az irodalom és képmennyiség, amelyen át kellett rágniuk magukat a diákoknak. A verseny első két fordulója a szokott módon online felületen zajlott. A döntőbe jutás feltétele az első két forduló feladatainak megoldása volt. A harmadik fordulóra egy előzetesen kiadott feladattal is készültünk, amely egy térségünkben 2005 óta épült látványosság vagy program bemutatása volt. Mi a Veszprémben található Sportarénát, illetve az évente megrendezésre kerülő BakonyExpot mutattuk be. A második forduló után a Csík Boglárka 9. B, Szenes Flórián 11. és Tenyeri Ivett 11. osztályos tanulókból álló csapatunk az ötödik helyen állt. A verseny döntőjét március 23-án, Budapesten a Stefánia Palotában rendezték meg. Izgatottan érkeztünk a verseny helyszínére, ahol igazán gyönyörű helyen tölthettük el a délelőttöt. A diákok az izgalmas és nem egyszerű feladatok megoldásával ötödik helyen végeztek.

Társadalomismereti versenyen – Pétfürdő