„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével

KEHOP-5.2.13-19-2019-00028
KEHOP-5.2.13-19-2019-00028
Projekt adatok
Kedvezményezett:
Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet

Projekt címe:
“Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével”

A pályázat azonosító száma:
KEHOP-5.2.3-16-2016-00028

A megítélt támogatás:
180 000 000 Ft.

Támogatás mértéke:
100%

Megvalósult befejezés:

Rövid összefoglaló a projektről

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet az ALD Consulting Kft. segítségével pályázatot nyújtott be a KEHOP-5.2.3 “Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című konstrukcióra, mely 2016. december hónapban támogatást nyert. A projektnek két megvalósítási helyszíne lesz, az egyik a Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (8105 Pétfürdő), a másik a Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola Jászladányi Tagintézménye (5055 Jászladány).

A megítélt támogatásból megvalósul majd a jászladányi iskolaépület energetikai felújítása, azaz hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet cseréje, a fűtési rendszer átalakítása és az ezekhez kapcsolódó vakolatok, burkolatok javítása, helyreállítása; valamint a pétfürdői intézmény energetikai felújítása, azaz hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet cseréje és az ezekhez kapcsolódó vakolatok, burkolatok javítása, helyreállítása, valamint napelemes rendszer kiépítése.

A KOSZISZ fenntartásában lévő épületek jelentős részének műszaki, hőtechnikai állapota elavult, ennek következtében jelentős energiamegtakarítási potenciál rejlik az épületek energetikai korszerűsítésében, így a fejlesztésnek köszönhetően az épületek működtetése költséghatékonnyá válik, ezáltal biztosítva a hosszú távú fenntarthatóságot.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!