„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

A letenyei Kolping alapszolgáltatásainak eszközfejlesztése a hatékony ellátás érdekében

TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00002
TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00002
Projekt adatok
Kedvezményezett:
Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet

Projekt címe:
„A letenyei Kolping alapszolgáltatásainak eszközfejlesztése a hatékony ellátás érdekében”

A pályázat azonosító száma:
TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00002

A megítélt támogatás:
23 117 941 Ft.

Támogatás mértéke:
100%

Megvalósult befejezés:
2018. június 30.

Rövid összefoglaló a projektről

A Kolping Idősek Ápoló – Gondozó Otthona – Letenye érintő fejlesztés átfogó célja volt az otthoni, illetve a lakókörnyezetben található szociális szolgáltatások fejlesztése, amellyel biztosítható a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférése. Fejlesztés megvalósításával Letenye és vonzáskörzetében (Kistolmács, Murarátka, Zajk) elérhetővé vált a megfelelő intézményi háttér. Közvetlen cél volt a szociális étkeztetést biztosító főzőkonyha megújítása, a szállítási körülmények és a helyben étkezés lehetőségének korszerűsítése, a házi segítségnyújtás járműparkjának megújítása, eszközállományának bővítése a személyre szabott szolgáltatás minőségi fejlesztése érdekében.

A fejlesztés két szociális területet érint:

A szociális étkeztetés fejlesztése keretében megújutl a Letenye Petőfi u. 40. sz. alatti épületben lévő főzőkonyha konyhatechnológiája, másfelől a helyben étkeztetés kulturált körülményeinek biztosítására eszközök kerültek beszerzésre a Letenye, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. sz. alatti alapszolgáltatási központba. Házi segítségnyújtás fejlesztése érdekében 6 db kerékpár, állapotfelmérő vizsgálatokhoz szükséges és sürgősségi beavatkozást lehetővé tevő egészségügyi eszközök, adminisztrációt segítő informatikai eszközök kerültek beszerzésre.

A fejlesztés keretében 2 db személyautó is megvásárlásra került. Az egyik feladata a főzőkonyhától az alapszolgáltatáshoz, valamint közvetlen az ügyfél részére az étel kiszállításának megoldása. A másik jármű a házi segítségnyújtáshoz került, feladata a szolgáltatás rugalmas biztosítása az ellátási terület kistelepülésein.