„A kereszténység maga az egyetemes isteni igazság, tehát magába foglalja az egyetemes emberi kultúra legtisztább, legmélyebb eszméit.”

A Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ alapszolgáltatásainak fejlesztése Lenti kistérségében

TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00003
TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00003
Projekt adatok
Kedvezményezett:
Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet

Projekt címe:
„A Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ alapszolgáltatásainak fejlesztése Lenti kistérségében”

A pályázat azonosító száma:
TOP 4.2.1.-15-ZA1-2016-00003

A megítélt támogatás:
20 494 709 Ft.

Támogatás mértéke:
100%

Megvalósult befejezés:
2018. június 30.

Rövid összefoglaló a projektről

A megvalósult fejlesztés a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ (Lenti székhely) alapszolgáltatásait érinti, melynek átfogó célja Lenti és Letenye térségében élő fogyatékosok számára a szociálisszolgáltatások minőségi fejlesztése. A beruházás a szolgáltatási forma tartalmi bővülését, a jelenlegi foglalkozások szakmai színvonalának emelését biztosítja, közvetve elősegíti az érintett személyek családjai számára a nyugodt napközbeni munkavégzést.

Közvetlen célunk volt a támogató szolgálat és a fogyatékosok nappali ellátását biztosító intézmény eszközállományának megújítása és fejlesztése a célcsoport igényeire alapozva. A támogató szolgáltatás eszközfejlesztésének kiemelt célja volt a fogyatékos személyek számára a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, új, átalakított gépjármű beszerzésével. A nappali ellátás fejlesztésének célja volt, hogy a felügyeletre szoruló fogyatékos, illetve autista személyek részére a napközbeni tartózkodás keretében aktív elfoglaltságot, állapotuknak megfelelő fejlesztő, állapotfenntartó tevékenységeket szervezzenek.

A fejlesztési célok egymásra épültek, ahogyan a két szolgáltatási típus is összekapcsolódik az intézményegységen belül.

A fejlesztés helyszíne:8960. Lenti, Kossuth u. 10. A projekt megvalósítása hozzájárult Lenti, Letenye kistérsége fogyatékosok számára nyújtott szociális alapellátásának minőségi fejlesztéséhez, a terület fogyatékossággal érintett személyeinek és családjaik életminőségének javulásához.